zondag 15 april 2012

Albelli album naar PDFMet de Albelli software kan je mooie fotoboeken maken maar je kan ze enkel laten afdrukken op papier, je kan geen digitale versie bewaren.

Maar om het album naar Albelli te verzenden wordt er een digitale PDF versie gemaakt die kan worden onderschept. Tijdens stap 2 van de bestelprocedure wordt het album voorbereid voor verzending. Dit houdt in dat een PDF bestand wordt gemaakt dat vervolgens wordt versleuteld (ZIP bestand met wachtwoord) om het veilig te kunnen verzenden.

Ga als volgt te werk om te onderscheppen:
  1. Start Windows taakbeheer
  2. Start de bestelprocedure in de Albelli software
  3. Wacht tot stap 2 op 100% staat
  4. Stop de Albelli software ("apc.exe") vanuit taakbeheer
  5. Ga naar de folder waar het album is opgeslagen ("Albelli Fotoboeken\Album")
  6. Ga in de "order" folder
  7. Verander de bestandsextensie van "ORDER.APP" naar PDF ("ORDER.PDF")
  8. Je kan nu de PDF versie bekijken
Het juiste moment om de software te stoppen is wanneer het zip bestand wordt gemaakt. Dit is ongeveer wanneer stap 2 op 99-100% is. Je kan dit ook controleren wanneer er in de order map een zip bestand verschijnt waarvan de grootte toeneemt.

Stap 3:
AlbelliPrepare100
Stap 6:
AlbelliOrderFolder

9 opmerkingen:

Unknown zei

Gelukt! Superbedankt!

Mark Admiraal zei

Heel leuk dit, maar wat is dan het wachtwoord? Want ook al open ik de nieuwe PDF, vraagt hij alsnog het wachtwoord!

Unknown zei

Weet iemand toevallig ook of dit mogelijk is bij de software van fotofabriek.nl?

Unknown zei

Super tip. Het werkt nu in 2017 nog steeds. Inmiddels verstoppen ze de file ergens diep in een vreemde directory die willekeurig wordt aangemaakt. Wat goed werkt is bij 100% het programma afbreken met de Task Manager/Taakbeheer. Vervolgens zoeken met File Explorer (Bestandsbeheer) op C:\ naar "ORDER.APP". Uiteindelijk vindt Windows de file vanzelf.

Juudtje zei

Op mijn mac can ik het niet vinden. Iemand tips?

Annemieke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mac zei

Op je Mac werkt het bijna hetzelfde. Alleen staan de bestanden op een andere plek.

in mijn geval staan de files hier:
/private/var/folders/yy/z5xzrml53g9bqhr7zsgv50ch0000gp/T/com.ap.albelli.photobooks/com.ap.albelli.photobooks

De map kan je snel vinden door in Terminal.app de volgende commando's te typen:
find /private/var/folders -name com.ap.albelli.photobooks 2>/dev/null

Vervolgens komen tijdens het aanmaken van het fotoboek in de map "/private/var/folders/yy/z5xzrml53g9bqhr7zsgv50ch0000gp/T/com.ap.albelli.photobooks/com.ap.albelli.photobooks" de bestanden terecht, waaronder ook "ORDER.APP.app".

De "ORDER.APP.app" kan je hernoemen naar "bestand.pdf" om de pdf in te zien.

Helaas comprimeert Albelli bij de allerlaatste stap alle bestanden in een password-protected zip (orderupload.zip) file, dus je moet de "ORDER.APP.app" file net voor het starten van opsturen kopiƫren. Dat kan bijvoorbeeld met dit scriptje, waarbij je zelf "yy/z5xzrml53g9bqhr7zsgv50ch0000gp" en "0CF8435B-9D44-45B8-BA0D-F016E33ADD5B" moet aanpassen naar de juiste mappen. En let op "0CF8435B-9D44-45B8-BA0D-F016E33ADD5B" verandert elke keer dat je het bestand aanpast.

cd /private/var/folders/yy/z5xzrml53g9bqhr7zsgv50ch0000gp/T/com.ap.albelli.photobooks/com.ap.albelli.photobooks/0CF8435B-9D44-45B8-BA0D-F016E33ADD5B
while [ ! -f /private/var/folders/yy/z5xzrml53g9bqhr7zsgv50ch0000gp/T/com.ap.albelli.photobooks/com.ap.albelli.photobooks/0CF8435B-9D44-45B8-BA0D-F016E33ADD5B/orderupload.zip ]
do
echo "no file"
mkdir ~/Desktop/$(date +%H%M%S)/; cp * ~/Desktop/$(date +%H%M%S)/
done


Zie je alleen "orderupload.zip" staan in de map? Dan ben je net te laat met het kopiƫren van de "ORDER.APP.app" file.

Wil je overigens de foto's in echt mooi formaat zien? Bestel dan gewoon het boek bij Albelli; supersnel en je hebt de pdf niet meer nodig. En wil je toch echt graag een pdf boek maken? Gebruik dan gewoon powerpoint, pages, word o.i.d. en print het document als pdf :)

Juudtje zei

Hartelijk dank. Natuurlijk heb ik het boek besteld bij albelli. Maar ik heb graag een backup zodat ik bij brand/diefstal mn eigen spullen opnieuw kan printen. Ik heb ervaring met dat winkels oogedoekt worden, en boeken nuwt meer besteld kunnen worden. Vandaar.

Jan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.